În ultimele 48 de ore, polițiștii sibieni au constatat 13 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 20 de permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare și au aplicat 336 de sancțiuni în valoare de 110.000 de lei.

 

Exemple semnificative:

La data de 13 august a.c., în jurul orei 09,45, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Metalurgiștilor cu viteza de 67 de km/h.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat în localitatea Gura Râului, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

 

La data de 14 august a.c., în jurul orei 08,00, pe raza localității Sadu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Șelimbăr.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 14 august a.c., în jurul orei 08,00, pe raza orașului Copșa Mică, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un medieșean în vârstă de 65 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În baza celor constatate, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 14 august a.c., în jurul orei 12,30, pe raza orașului Tălmaciu, polițiștii au oprit pentru control un moped condus pe strada Mihai Eminescu de către un localnic în vârstă de 34 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a conducătorului mopedului a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au constatat că mopedul este neînmatriculat sau neînregistrat.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 

La data de 14 august a.c., în jurul orei 19,30, pe strada Principală din localitatea Moșna, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus de către un medieșean în vârstă de 34 de ani.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 15 august a.c., în jurul orei 12,00, pe raza localității Alțâna, polițiștii rutieri au depistat un localnic în vârstă de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106 fără a deține acest drept.

De asemenea, testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că autorizația de circulație provizorie a autoturismului este expirată.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Articolul precedentPolițiștii rutieri au dat peste 100 de amenzi în valoare totală de 45.000 de lei, în ultimele 24 de ore
Articolul următorRefuzul Guvernului de a aplica Legea salarizării din 2017 scoate polițiștii din nou în stradă! Ce REVENDICĂRI au