Conferința specială FITS și TNRS din luna februarie îi va aduce într-un dialog despre academism, calitate și comunitate pe Constantin Chiriac, director general TNRS și președinte FITS, și Sorin Radu,  profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS, noul rector al universității sibiene. Evenimentul va avea loc vineri, 28 februarie, de la ora 18, la Spațiul Habitus.

Sorin Radu este profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Domeniile sale de interes științific vizează istoria României în secolele XIX-XX, istoria partidelor și doctrinelor politice, cultura politică și modernizarea în România modernă și contemporană, istoria sistemelor electorale din Europa Centrală și de Sud-Est, precum și istoria regimurilor comuniste din Europa de Est.

Până în prezent, Sorin Radu a scris trei volume despre mecanismele politicii românești de-a lungul istoriei, o monografie dedicată lui Vespasian Erbiceanu, a coordonat alte 16 volume centrate în jurul acelorași preocupări și a publicat peste 50 de articole cu caracter științific în reviste academice naționale și internaționale de prestigiu. De asemenea, a participat la numeroase conferințe științifice în străinătate și a activat ca editor-șef al revistei “Studia Universitatis Cibiniensis. Series Historica” din 2008 până în prezent. Începând cu aprilie 2020, Sorin Radu este numit noul rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Articolul precedentPrimăria Sibiu a răsplătit sportivii cu performanțe în 2019. Premii în valoare de 127.000 lei
Articolul următorPe DN14, cu permisul suspendat și cu viteză peste limita legală