Spania îşi închide şcolile şi universităţile de azi, iar guvernul şi parlamentul îşi reduc activitatea. Ultimul bilanţ arată 1600 de persoane infectate şi 35 de decese din cauza epidemiei de coronavirus în Spania.

Numărul contagierilor crește vertiginos, astăzi fiind raportate cu 400 mai mult față de ieri, iar cel al deceselor a ajuns la 35, cele mai multe în regiunea Madridului. Şcolile se închid începând de azi și pentru prima dată s-a luat măsura de dezinfectare zilnică în transportul în comun – metrou, autobuze și trenuri. În plus, pe ecranele din stații sunt difuzate mesajele privind prevenirea contagierii cu coronavirus, informează realitatea.net

Președinta Congresului Deputaților a confirmat că un parlamentar al partidului Vox a fost identificat cu coronavirus, după ce a asistat la un eveniment al partidului, organizat în prezența a 9.000 de persoane. Din acest motiv, ședințele Camerei Inferioare se suspendă, cu o excepție: raportul pe care ministrul sănătății îl va prezenta în Parlament despre criza coronavirusului. De asemenea, Senatul și-a suspendat activitatea. Guvernul spaniol a decis astăzi că toate persoanele izolate preventiv din cauza contagierii vor avea dreptul la concediul medical pentru accident de muncă.

Între măsurile anunțate mai sunt anularea călătoriilor organizate pentru persoanele de vârsta a treia și interzicerea zborurilor către și dinspre Italia.

 

Articolul precedentMăsuri pentru prevenirea apariției unor cazuri de infecție cu COVID-19
Articolul următorBugetul Sibiului în 2020. 131 de milioane de lei, investite în învățământ