Toate cele 1.100 de bilete puse în vânzare de către Teatrul de Balet Sibiu pentru spectacolul ”Spărgătorul de nuci” au fost epuizate. Este vorba despre cele trei reprezentații programate să aibă loc la Sala Thalia în ultimul week-end de dinainte de Crăciun.

Iubitorii baletului sunt așteptați sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 19, la Sala Thalia și duminică, 23 decembrie, de la ora 15, respectiv 19, în același loc, pentru a face o incursiune în universul magic al poveștii de Crăciun, care, în această perioadă, se dansează pe toate scenele lumii.

La Sibiu, Otopeni și Cisnădie

Cele trei reprezentații ale ”Spărgătorului de nuci” puse în scenă de Teatrul de Balet Sibiu nu sunt singurele pe care instituția sibiană le susține în această perioadă.

Balerinii sibieni au dus povestea Mariei, a unchiului Drosselmeyer, a Regelui Șoarecilor și a Spărgătorului de nuci transformat în prinț și pe scena Centrului Cultural ”Ion Manu”, din Otopeni, vineri, 14 decembrie. Mai mult, Teatrul de Balet Sibiu va dansa ”Spărgătorul de nuci” și vineri, 21, decembrie, într-un spectacol matineu ce va avea loc pe scena Casei de Cultură a orașului Cisnădie.

Un spectacol ”în vârstă” de 126 de ani

”Spărgătorul de nuci”, un balet în coregrafia originală a lui Marius Petipa și a lui Lev Ivanov, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, a avut premiera absolută pe 18 decembrie 1892 la Teatrul Imperial Mariinsky din Sankt Petersburg. Deși inițial spectacolul nu a fost foarte bine primit de public și critici, începând cu finalul anilor 60 a crescut mult în popularitate, în prezent fiind unul dintre cele mai iubite, aclamate și vândute spectacole de balet din întreaga lume, după cum anunţă reprezentanţii Teatrului de Balet Sibiu.

Povestea specială de Crăciun, al cărui libret a fost inspirat din lucrarea scriitorului E.T.A. Hoffmann, ”Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor” a devenit atât de cunoscută, încât a ieșit din sfera dansului, fiind folosită în mai multe ecranizări, de-a lungul timpului.

Articolul precedentDuminică se va deschide noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac
Articolul următorConcerte cu Andra, Narcisa Suciu, Vescan și Bibi la Târgul de Crăciun Șelimbăr