Primul eveniment al sezonului de vară e concursul de downhill „Day and Night”. Concurenții și spectatorii vor putea testa sâmbătă biciclete electrice de la Bikeshow.ro.

Noul sezon de vară la Arena Platoș Păltiniș Mountain Resort s-a deschis la începutul lunii iunie cu 17 activități dedicate tuturor vârstelor, sanie de vară, panou de cățărat, tiroliană și multe, multe alte surprize. Unele dintre principalele puncte de atracție ale complexului de vară de la Păltiniș sunt traseele de bicicletă, singurele trasee montane amenajate în județul Sibiu, o adevărată desfătare pentru cei care caută adrenalină pe biciclete. Traseele sunt amenajate pe diferite grade de dificultate, tocmai pentru a fi accesibile atât celor care fac primii pași în downhill cât și celor în căutare de senzații tari.
Traseele de bicicletă ale complexului de vară vor fi, în weekend, gazda primului concurs al sezonului, Day and Night, un concurs de downhill dedicat sportivilor cu vârste între 12 și 40+ de ani. Întreg concursul se va desfășura pe traseul roșu, cel mai dificil traseu al complexului, ce care o lungime de 650 de metri și mai multe elemente de dificultate, contrapante și săritori, inclusiv o săritură peste pârtia de sănii.
Cei mai mulți concurenți vor fi la clasa licențiați, unde categoriile de vârstă sunt 12-14 ani, 15-17, 18-29, 30-39 și 40+, iar concurentele se vor întrece într-o categorie separată. La clasa hobby, vârsta minimă de participare este 12 ani. Toți concurenții din prima categorie trebuie să posede asigurare de sport, adeverință medicală și licență FRC valabilă.

“Pentru cei de la clasa hobby nu este nevoie de licență din partea Federației Române de Ciclism, ci doar de asigurare medicală privată și adeverință medicală. Înscrierile și antrenamentele vor avea loc sâmbătă, 15 iunie. Calificările vor începe duminică, la ora 12 iar finala este programată în jurul orei 15. Evenimentul se va încheia cu ceremonia de premiere de la ora 16:30. Câștigătorii vor fi premiați cu produse de specialitate FiveTen de la Freesport, Fox și Leatt de la Authentic Spirit”, anunţă organizatorii.

Test drive cu biciclete electrice

Concurenții dar și toți cei interesați să vadă la lucru o bicicletă electrică vor putea participa la testdrive-ul ce va avea loc sâmbătă, 15 iunie. Bikeshow.ro aduc la Păltiniș biciclete electrice cu pedalare asistată Atala și Whistle, adaptate și pentru traseele off-road. Deși pare, bicicleta electrică nu e o bicicletă pentru leneși pentru că motorul electric doar amplifică pedalatul. E-bike-urile vor fi disponibile pentru testare pe întreaga durată a zilei de sâmbătă.

Articolul precedentVIDEO | UPDATE – Trafic reluat pe DN14
Articolul următorO tânără a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident