Instituția medicală a publicat pe SEAP un contract de atribuire online pentru furnizarea, transportul, montarea, punerea în funcțiune, instruirea și service în garanție destinate unui analizator automat de imunologie. 

Achiziția echipamentului de laborator care face obiectul prezentei proceduri a fost determinată de necesitatea asigurării dotării Laboratorului de Analize Medicale cu un aparat automat imunologie, intrucat cel existent, desi functional, are o vechime mai mare de 10 ani. Valoarea totala estimata: 277.310 lei. 

Aparatul de imunologie automat care face obiectul prezentei proceduri trebuie să răspundă următoarelor deziderate: • Sistem complet automatizat, pentru analize imunologice prin metoda chemiluminescenta CLIA metoda superioara fata de cea folosita pe aparatele mai vechi.

• Sistem complet automatizat, pentru analize imunologice prin metoda chemiluminescenta CLIA.

• Viteza de lucru: minim 180 teste/ora, net superioara aparatelor mai vechi.

• Comunicare bidirectionala cu sistemul informatic al laboratorului, receptionarea listei de lucru si transmiterea automata a rezultatelor obtinute, capacitate care usureaza mult munca operatorului, in acelasi timp eliminand aproape complet eroarea umana la inregistrarea informatiilor pacientilor in aparat.

• Incarcarea continua a probelor, reactivilor si consumabilelor fara a necesita intreruperea lucrului, comparativ cu aparatele vechi care nu permit acest lucru.

• Permite lucrul cu orice tip de tuburi, fara a fi necesara pipetarea individuala a fiecarui pacient, cum se face in prezent.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentBilanț coronavirus: 9.460 de cazuri noi și 129 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorPrimele IMAGINI cu salonul ATI mistuit de foc de la spitalul din Piatra Neamț. Camera s-a făcut scrum – VIDEO