Spitalul din Cisnădie primește pacienți atât din Cisnădie, dar și din Sibiu. De la redeschidere s-au făcut lucrări pe ici pe colo, dar aparatura a fost incompletă sau nu chiar la zi, scrie Ora de Sibiu.

Conducerea spitalului orășenesc însă, a reușit obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru dotarea completă a unității. Până la finalul anului la Cisnădie vor ajunge peste 100 de aparate necesare investigațiilor medicale. Proiectul pe fonduri europene are o valoare de 7 milioane de euro. Contractul va fi semnat în curând.

”Suntem în ultima fază a birocrației, așteptăm semnarea contractului. Apoi vom putea demara procedurile de achiziție. Sperăm ca până la finalul anului să primim toată aparatura. Vorbim de peste 100 de aparate, unele care vor ajunge aici chiar în premieră. Este vorba despre un CT performant, un aparat de radiologie, ecografe pentru cardiologie și medicină internă, aparat performant pentru dezinfecție. Aparatura va ajunge atât pe secțiile spitalului, cât și în ambulatoriu”, spune Delia Mincă, managerul Spitalului din Cisnădie, citată de Ora de Sibiu.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel, ora 18 – De ce rămâne Liviu Dragnea în spatele gratiilor
Articolul următorPremierul Cîțu a anunțat principalele măsuri de relaxare de la 1 iunie