dav

Romgaz a alocat 1 milion de lei pentru dotarea Spitalului Judeţean Sibiu. Beneficiarele sponzorizării au fost secțiile Cardiologie și Terapie Intensivă.

 

Romgaz a alocat 1.000.000 de lei cu titlul de sprijin financiar Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu pentru dotarea cu aparatură medicală performantă și pentru sprijinirea activității medicale. Suma a facut obiectul a două contracte de sponsorizare, în valoare de 500.000 lei fiecare, simbolizând dotare cu aparatură performantă a secţiilor de terapie intensivă și Cardiologie II.

Printre aparatura de specialitate se numară şi un Ecograf multidisciplinar, staționar, performant, conceput pentru examinări cardiologice performante, ale sistemului vascular, abdominal și pentru părți moi. O parte din suma alocată, va fi utilizată pentru creșterea posibilităților laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace şi vasculare. Mai exact, este vorba despre cazuri de pacienți cu infarct miocardic acut sau urgențe vasculare periferice pentru care se realizează implanturi de stent.

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a declarat: „Astfel de acţiuni pe care compania le întreprinde au ca scop creşterea calităţii vieţii comunităţii. Cred cu tărie că o companie profitabila nu se poate dezvolta durabil, decât dacă se implică şi contribuie la bunăstarea comunităţii în mijlocul căreia îşi desfăşoară activitatea şi îşi însuşeşte valorile acesteia. Una dintre cele mai eficiente căi de a partaja cu membrii comunităţii viziunea unei organizaţii este acela de a partaja cu aceasta succesele comune. De aceea am decis să sprijinim sectorul medical, alături de educaţie, cultură şi sport. Este o modalitate prin care Romgaz îşi asumă responsabilitatea socială faţă de comunitatea în care activează, faţă de membrii acesteia”.

„Romgaz este unul dintre cei mai importanți susținători ai activității SCJU Sibiu, un partener de încredere, mereu dispus să dea o mână de ajutor. Mulțumim pentru această sponsorizare deosebit de generoasă, gest care crește calitatea dotării materiale a spitalului și aduce în primul rând speranță pacienților care vor beneficia de servicii medicale performate în cadrul unor secții și servicii cu o adresabilitate ridicată şi o patologie complexă, pentru care este nevoie permanent de investiții. Apreciem disponibilitatea Romgaz de a răspunde mereu nevoilor imediate ale comunităţii prin sprijinul acordat în ultimii ani spitalului județean din Sibiu și sperăm că această legătură va continua și pe viitor”, a precizat ec. Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă ce a fost susținută miercuri.

Este pentru al treilea an consecutiv când Romgaz acordă sponsorizări pentru SCJU Sibiu după ce în 2017 au fost primiți 500.000 lei pentru achiziționarea de aparatură performantă destinată Secției de Oftalmologie și 300.000 lei pentru activitatea CVASIC, iar 2016 a fost primită o sponsorizare de 980.000 pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță, fiind achiziționate 4 ecografe moderne și un sistem performant de radiologie digitală.

Articolul precedentUn constănțean a fost reținut după ce și-a făcut de cap în Sibiu
Articolul următorAu fost limitate orele de vizită la toate secțiile Spitalului Județean