O delegație a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, formată din doi studenți şi coordonată de lt. Daniel Şerban a participat, în perioada 2-7 aprilie, la Săptămâna internaţională organizată de Academia Militară Regală din Bruxelles, Belgia.

“Scopul principal al acestei activităţi a fost acela de a reuni studenţi militari şi instructori, din cât mai multe ţări, pentru îmbunătăţirea relaţiilor de cooperare interinstituţionale şi identificarea unor noi direcţii de colaborare cu privire la organizarea şi funcţionarea sistemului de învăţământ militar european”, spun reprezentanții AFT Sibiu.
Programul proiectat pentru acest eveniment a fost unul intens, fiind planificate vizite ale campusului universitar, cursuri despre Strategia de Securitate a Belgiei în Politica de Apărare, exerciţii în teren, care au presupus executarea de procedee de alpinism, precum şi vizite la obiective turistice din Bruxelles şi Bruges. Săptămâna a fost încheiată cu o ceremonie festivă, urmată de Balul Academiei Regale.

Articolul precedentStudenții din căminele ULBS se vor întrece din nou în concursul de încondeiat ouă
Articolul următorUn summit premergător celui din 9 mai va fi găzduit de Muzeul Astra din Sibiu