O nouă serie de absolvenți ai Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu și ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu își va prezenta rodul muncii din timpul studenției, în fața întregului oraș.

După ani în care au învațat și s-au format pentru ceea ce urmează în viața reală, studenții vor fi sărbătoriți în Piața Mare a Sibiului, într-o nouă ediție a Gaudeamus – sărbătoarea absolvenților.

În 5 iunie, de la ora 14, pentru cei peste 2.000 de studenți, facultatea se va încheia într-un mod grandios. În cea mai importantă zi din viața academică a studenților, alături le vor fi profesorii care le-au îndrumat pașii, conducerea Univesității, reprezentanți ai autorităților publice, părinții, rudele sau prietenii. Evenimentul din Piața Mare va cuprinde parada studenților de la toate facultățile și ceremonia de absolvire a studiilor universitare.

În 2019, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componentă nouă facultăți, aproape 15.000 de studenți, 24 centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 71 de programe de licență și 60 programe de master, 15 domenii de doctorat, 300 acorduri Erasmus bilaterale și 130 de parteneriate cu universități din toată lumea.

„Locul pe care Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu îl ocupă astăzi li se datorează deopotrivă cadrelor didactice, personalului nedidactic și, în special studenților noștri, pe care îi consider parteneri în activitatea noastră. Nimic în această universitate nu s-ar fi putut face fără aportul nemijlocit al acestor studenți și, de aceea, există o permanentă legătură, o simbioză între cadrele didactice care sunt implicate în cercetare și studenți”, a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Articolul precedentUn bărbat băut și fără permis a produs un accident în care a distrus două mașini parcate
Articolul următor“Profesor în Groenlanda” ajunge la Astra Film