O nouă speranță pentru pensionarii care abia își duc traiul. Șeful Casei de Pensii Publice, Daniel Baciu, a făcut declarații uluitoare. Pentru unii, pensiile ar putea crește după recalculare cu câteva sute de lei.

Într-o intervenție publică a directorului, acesta a spus că vrea să corecteze situațiile în care pensia unor oameni este diferită, deși aceștia au avut același număr de ani de muncă și aceeași cotizație.

„Aşa era legislaţia în perioada respectivă şi noi aceste inechităţi încercăm să le corectăm să se ţină cont numai de contributivitate”, a spus Baciu.

„La acelaşi număr de puncte există diferenţe şi de sute de lei, de milioane în bani vechi, de 200-300 de lei, iar în momentul când vom aplica aceeași formulă prevăzută de lege, aceste pensii se vor netezi şi vor ajunge oarecum la acelaşi cuantum, cel cu cuantumul mic să îl ajungă pe cel cu cuantumul mare.”, a adăugat șeful de la Pensii.

Noua lege a pensiilor este încă în stadiu de simulare, iar în urma acestor analize, Baciu spune că vor crește cel puțin jumătate din cuantumul pensiilor aflate în plată. Mai exact, circa 4 milioane de pensionari se vor bucura de măriri.

Totodată, șeful de la Pensii a avut și o veste tristă pentru seniori. Această lege și recalcularea aferentă ar putea fi aplicate abia din 2024, într-un scenariu optimist.

În România, 900.000 de pensionari trăiesc cu 900 de lei pe lună.  

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Tepro Iași, o altă privatizare eșuată în România post-decembristă
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Vacanţa de primăvară va fi prelungită şi va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai