Sâmbătă, 15 septembrie, Let`s do it, România cheamă sibienii la ecologizare, de „Ziua Națională a Curățeniei”. În acest an, inițiativa va avea loc în aceeași zi, în 150 de țări, iar reprezentanții asociației și-au propus să strângă, la nivel națioanal, 1 milion de participanți. Sibienii nu au dezamăgit la niciuna dintre ediții. Au participat în număr mare și au reușit să strângă, la fiecare acțiune de ecologizare, tone de deșeuri. De data aceasta, inițiativa va avea loc în aceeași zi, în 150 de țări, iar în România ne propunem să mobilizăm 1 milion de oameni.

Plecarea pe traseele ce urmează a fi curățate se va face de la Sala Transilvania, începând cu ora 9:00. Zonele în care, de-a lungul timpului, s-au strâns deșeuri au fost deja cartografiate.

România a fost cea de-a de-a 4 ţară din comunitatea „Let`s Do It, World!” care a organizat o acțiune de genul Let`s do it, România, prin care un număr mare de voluntari s-au decis să curățe România într-o singură zi. Din anul 2010 și până astăzi, s-au strâns peste 18.000 de tone de deșuri din plastic, sticla, metal, articole textile si chiar gunoi menajer. Acesta a fost trimis pentru reciclare. Procentul de reciclare a crescut de la 17% în primul an la 47% la ultima acțiune.

Articolul precedentFDGR cere demisia lui Vâlcov printr-o scrisoare adresată premierului Dăncilă
Articolul următorBrașov: Un motociclist croat a ajuns la spital după ce a provocat un accident pe DN 13