Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu a pus în vânzare biletele pentru primele 41 de spectacole ale anului 2020. Patru spectacole vor avea premiera în ianuarie și februarie la TNRS.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a pus în vânzare în această seară biletele pentru primele 41 de spectacole ale anului 2020, programate în lunile ianuarie și februarie. Începutul de an va aduce patru premiere pe scena TNRS, iar dintre titlurile din repertoriu sunt programate spectacole îndrăgite de public precum: „Opinia publică”, regia Theodor-Cristian Popescu, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, regia Andrei și Andreea Grosu, „Yvonne”, regia Botond Nagy, „Femei”, concept spectacol Raluca Iani, „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, „D’ale lolelor”, regia Șerban Puiu, „Mal/Praxis”, regia Bogdan Georgescu.

Anul 2020 începe cu patru premiere la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Cosmin Chivu, Bogdan Sărătean, Eugen Gyemant și Dan Glasu sunt regizorii care repetă în aceste zile, cu actorii naționalului sibian, pentru cele patru premiere care vor fi prezentate la începutul anului 2020, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Cele patru noi producții TNRS care vor ieși la public în ianuarie și februarie 2020 sunt: „Camino real”, de Tennessee Williams, regia Cosmin Chivu (avanpremiera: 17, 18 ianuarie 2020, premiera: 19 ianurie 2020), „Zeul Carnagiului”, de Yasmina Reza, regia: Bogdan Sărătean (premiera 25 ianuarie 2020), „American Buffalo”, de David Mamet, regia Eugen Gyemant (avanpremiera: 1 februarie 2020, premiera: 2 februarie 2020), „Doi pe un balansoar”, de William Gibson, regia Dan Glasu (premiera: 7 februarie 2020). Biletele pot fi cumpărate din Agenția teatrală TNRS (Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17) sau online, la aceleași prețuri ca în agenție, de pe site-ul oficial al teatrului: www.tnrs.ro/program.

Cel mai bun spectacol al anului 2018 în România, prezentat de TNRS la Bruxelles

La finalul anului, TNRS în parteneriat cu Institutul Cultural Român prezintă pe 17, 18 și 19 decembrie, la Buxelles, în Belgia, în cadrul Festivalului „Europalia”, spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete. Evenimentul este organizat de TNRS și ICR, cu sprijinul Ministerului Culturii. Spectacolul „Povestea prințesei deocheate” a primit în acest an, în cadrul Galei UNITER, Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2018 în România, Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru rolurile Seigen și Shinnobu Sota – Ofelia Popii și Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie – Dragoș Buhagiar. Cele trei reprezentații din Bruxelles vor avea loc la Les Halles de Schaerbeek, de la ora 19.30.

George Mihăiță încheie seria conferințelor FITS și TNRS din 2019

„Actorul și poezia” este tema ultimei conferințe speciale FITS și TNRS din anul 2019. Evenimentul îl va aduce la Sibiu pe George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie București, unul dintre cei mai iubiți actori de teatru și film și va avea loc vineri, 20 decembrie, de la ora 18, la Habitus.

Premiat în China, pentru cel mai bun spectacol străin, „Oidip”, regia Silviu Purcărete, a fost prezentat la Cluj-Napoca

Premiat în acest an la Shanghai, în China cu premiul pentru cel mai bun spectacol străin, spectacolul „Oidip”, regia Silviu Purcărete a fost prezentat luni, 25 noiembrie 2019, la Cluj-Napoca, în cadrul UTE-FEST – Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, ediția a 18-a. Spectacolul a avut loc la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Articolul precedentSe primesc cereri pentru comercializarea pe domeniul public în timpul sărbătorilor de iarnă
Articolul următorAnaliză Economică : Leul a reînceput să se deprecieze