Vara își intră în drepturi, dar nu scăpăm de fenomenele extreme. Avem în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată până azi la ora 23.00. În acest interval, local vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și căderi de grindină în Banat, Crişana, Transilvania, în Maramureș, precum şi la munte. 

În aceste zone, se vor semnala inclusiv vijelii în timpul ploilor, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Astăzi în restul zonelor țării vom avea vreme predominant frumoasă, cu cer variabil, iar averse izolate vor fi în cursul serii şi al nopţii cu probabilitate mai mare în Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade. În București vremea va fi frumoasă şi caldă. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade.

La munte, așa cum vă spuneam, vremea va fi în general instabilă și se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi atenție…căderi de grindină.

La mare vremea va fi în general frumoasă şi normală din punct se vedere termic. Cerul va fi variabil, iar Temperaturile maxime se vor situa între 22 şi 25 de grade, în timp ce temperatura apei mãrii va avea valori de 20…22 de grade. 

Articolul precedentCriza medicilor de familie se adâncește în România! Tot mai multe județe, în prag de colaps
Articolul următorScandalagiii de la AUR. Modurile neortodoxe prin care s-au remarcat unii politicieni din partidul condus de Simion