Senatul UNITER a anunțat vineri nominalizările pentru Gala Premiilor UNITER 2019, pentru anul teatral 2018.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu are patru nominalizări pentru ediția din acest an a galei. Pentru Spectacolul „R.U.R. (Rossum’s Universal Robots)”, în regia lui Vlad Cristache, spectacol al secției germane a TNRS, au fost nominalizate la categoria „Debut” Andreea Tecla și Mădălina Niculae, pentru scenografie. „Povestea prințesei deocheate”, cel mai nou spectacol creat de Silviu Purcărete la Sibiu, este nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol” și aduce naționalului sibian alte două nominalizări: Dragoș Buhagiar, pentru cea mai bună scenografie și Ofelia Popii, pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolurile Seigen și Shinnobu Sota.
„Povestea prințesei deocheate” se joacă pe 12 și 13 aprilie, la Fabrica de Cultură, Sala „Eugenio Barba”.

Spectacolul „Povestea prințesei deocheate” are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea. Kabuki este unul dintre cele mai importante stiluri de teatru japonez, caracterizat prin rafinament vizual și o codificare complexă. Inspirat de această tradiție teatrală, Silviu Purcărete își propune să facă un spectacol european, folosind textul, regulile și spațiul kabuki, reinterpretate într-o manieră personală.
Prințesa Sakura este eroina a numeroase piese kabuki și bunraku, dar Namboku este cel dintâi care o aduce în prim-plan. Povestea debutează în momentul în care Seigen, starețul unui templu, se îndrăgostește de tânărul său discipol, Shiragiku. Fiind condamnați la o viață de iubire imposibilă, preotul și ucenicul său hotărăsc să se sinucidă. Tânărul moare, preotul supraviețuiește. Șaptesprezece ani mai târziu, când Prințesa Sakura vine la templu pentru a se călugări, Seigen recunoaște în ea reîncarnarea feminină a lui Shiragiku și se îndrăgostește din nou. „Povestea prințesei deocheate” abundă în istorii de dragoste obsesivă, crime, reîncarnări și răzbunare. Spectacolul preia aceste teme și construiește, cu umor si auto-ironie, un comentariu efervescent al dialogului dintre cultura europeană și cea japoneză.

Caseta artistică a spectacolului „Povestea prințesei deocheate”

Scenariu de Silviu Purcărete inspirat din Sakura Hime Azuma Bunshô, de Tsuruya Nanboku al IV-lea
REGIA: Silviu Purcărete
TRADUCEREA DIN LIMBA ENGLEZĂ: Eugen Gyemant
MUZICA ORIGINALĂ: Vasile Șirli
SCENOGRAFIA: Dragoș Buhagiar
ASISTENȚI REGIE: Eugen Gyemant și Sanda Anastasof
ASISTENT SCENOGRAFIE: Iuliana Gherghescu
FACE DESIGNER: Minela Popa
MANAGER PROIECT: Claudia Domnicar
ÎN DISTRIBUȚIE: Ofelia Popii, Iustinian Turcu, Dana Taloș, Adrian Matioc, Diana Văcaru Lazăr, Cristian Stanca, Diana Fufezan, Raluca Iani, Mariana Mihu, Adrian Neacșu, Pali Vecsei, Vlad Robaș, Veronica Popescu, Cristina Stoleriu, Alexandru Malaicu, Codruța Vasiu, Serenela Mureșan, Johanna Adam, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Oana Marin, Veronica Arizancu, Arina Ioana Trif, Fabiola Petri, Gabriela Pîrlițeanu, Ioana Cosma, Cristina Blaga, Ștefania Marola, Eduard Pătrașcu, Mihai Coman, Viorel Rață, Liviu Vlad, Cătălin Neghină, Ștefan Tunsoiu, Andrei Gîlcescu, Alin Turcu.
Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS, pe site-ul oficial al teatrului: www.tnrs.ro.

Articolul precedentMai multe străzi din Sibiu și Mediaș rămân marți fără curent
Articolul următorIncendiu la o locuință de pe strada Măceșului