Pacul Sub Arini are, începând din acest an, toaletă publică. De asemenea, Primăria Sibiu a realizat și căsuța bebelușului, prima de acest gen din oraș.

În ultimii doi ani, s-a modernizat terenul secundar al Stadionului Municipal, s-a amenajat un loc pentru fitness și exerciții de forță și un nou loc de joacă în aceeași zonă, în Parcul Sub Arini. De asemenea, s-a modernizat iluminatul public, trecându-se pe corpuri eco-eficiente, și s-au instalat hotspot-uri care oferă Wi-Fi gratuit.

Toaletă de 230.000 de lei

În această săptămână, Primăria Sibiu a finalizat o nouă investiție în parc: construcția unei toalete publice, o utilitate publică necesară în contextul unui număr tot mai mare de persoane care folosesc parcul mai ales în sezonul cald. Valoarea investiției este de 230.000 de lei, incluzând construcția clădirii, amenajarea spațiilor interioare prin placarea cu gresie și faianță, dotarea spațiilor cu obiecte sanitare și conectarea la apă, canalizare și curent electric.

Toaleta publică cu o suprafață de 51 mp a fost amenajată lângă zona de fitness din vecinătatea Stadionului, și include grupuri sanitare separate pentru femei și bărbați, dar și pentru persoane cu dizabilități, dotate conform standardelor în domeniu, după cum arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Aceasta include și căsuța bebelușului, prima amenajare de acest fel din Sibiu. Încăperea este dotată cu toaletă, chiuvete și masă pentru schimbarea bebelușilor. Încăperea este placată cu faianță și decorată cu imagini ale personajelor din desene animate.

Toaleta va avea personal și va fi întreținută de o firmă contractată de Primăria Sibiu, accesul fiind gratuit pentru populație. Toaleta și căsuța bebelușului sunt deschise publicului începând de miercuri, 6 februarie. Programul de funcționare va fi între între orele 8 și 20 până în luna aprilie, iar în perioada caldă acesta va fi prelungit, între orele 7 – 23.

Articolul precedentUpdate: Șoferul băut care a produs accidentul din 3 februarie a fost arestat
Articolul următorUn bărbat care a consumat alcool a intrat cu căruța într-o mașină