Municipalitatea continuă proiectul de modernizare a transportului public care a început cu achiziția a 55 de autobuze noi și organizarea unei proceduri de achiziție a încă 10 autobuze, aceasta fiind în curs de finalizare în prezent, după cum anunţă autorităţile.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din data de 20 decembrie au fost incluse două noi proiecte care se referă la modernizarea transportului public în Sibiu. Dacă sunt aprobate de Consiliul Local, acestea vor fi depuse la ADR Centru în următoarele săptămâni pentru obținerea finanțării din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional, pe Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Modernizarea transportului public, cu 96.5 milioane lei

Potrivit Mirelei Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, proiectul cu o valoare estimată de 96,5 milioane de lei presupune achiziția a 40 de autobuze noi alimentate cu CNG (gas natural comprimat) împreună cu sisteme smart conexe: un sistem de monitorizare și management al flotei, sistem de e-ticketing, automate stradale pentru eliberarea tichetelor de călătorie, sisteme de informare a călătorilor, de supraveghere video în autobuz și de numărare a călătorilor, precum și o stație pentru încărcarea autobuzelor cu gaz natural comprimat. O componentă importantă este crearea unei aplicații mobile care să ofere pasagerilor informații în timp real cu privire la timpul de sosire în stație a autobuzelor, gradul de încărcare a acestora, dar le va permite și să configureze rutele optime în funcție de destinație.

Acest proiect urmăreşte şi modernizarea străzii Podului, ca parte din infrastructura folosită de mijloacele de transport public. Prin prezentul proiect se propune modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de parcări, piste pentru biciclete și spații verzi, dar și modernizarea rețelei de iluminat public.

Linia verde de transport public

Acest proiect estimat la 11,4 milioane de lei are în vedere creșterea mobilității urbane prin introducerea transportului ecologic cu minibuze în centrul istoric al orașului. Destinate atât sibienilor cât și turiștilor, minibuzele vor asigura legătura dintre Gară și viitoarea parcare subterană de aici, centrul orașului și piața agroalimentară Cibin, un obiectiv de interes public și locul în care va fi construită o a doua parcare zonală subterană din Sibiu.

Proiectul include achiziția a 5 minibuze electrice cu capacitate de 30 de locur, sisteme de informare a călătorilor în stațiile care vor fi amenajate pe această linie verde, sistem de supraveghere video și wifi în minibuze, stații de încărcare a minibuzelor electrice şi automate stradale pentru eliberarea tichetelor de călătorie.

Articolul precedent„Together we art” concert caritabil pentru fundația UCOS
Articolul următorOlimpicii cu rezultate vor fi premiați de Primăria Sibiu