Este sezonul incendiilor de vegetație. Oamenii dau foc vegetației uscate, dar de multe ori, nu supraveghează focul și se ajunge la intervenția pompierilor. Doar ieri au fost anunțate de reprezentanții ISU Sibiu 5 astfel de incendii în județ. În apropierea localității Râu Sadului s-a semnalat un incendiu de vegetație uscată chiar într-o pădure.

A intervenit un echipaj de pompieri din cadrul ISU Sibiu și SVSU Râu Sadului. S-a reușit lichidarea focului în aproximativ 3 ore. A ars circa un hectar de litieră (trunchi de copaci și vegetație uscată). Pentru limitare incendiului a fost nevoie de suplimentarea forțelor de intervenție. Astfel, au acționat în total 25 de pompieri din cadrul ISU Sibiu, împreună cu 15 angajați ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râu Sadului și 4 angajați ai Ocolului Silvic. Au fost utilizate unelte de stingere manuale.

Incendii de vegetație au mai fost ieri la pe strada Stromberg din Mediaș (cca 200 mp), la Saroș pe Târnave (cca 2 ha), în localitatea Tălmaciu (cca 10 ha) și în apropierea localității Galeș (cca 5.000 mp).

Articolul precedentUPDATE | Un biciclist de 64 de ani a murit după ce a fost lovit de o mașină, în Cristian
Articolul următorPovestea a doi artiști de tatuaje din Ierusalim, spusă la Astra Film Cinema