Trei sibieni, dintre care doi minori de 15 și 16 ani, au fost reținuți de polițiști, fiind bănuiți de furt calificat. Se pare că ei ar fi pătruns prin efracție într-o societate comercială, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 16.400 de lei.

“La data de 20 decembrie a.c., în jurul orei 01,30, un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu a surprins în flagrant trei tineri în timp ce sustrăgeau articole pirotehnice dintr-un chioșc din Piața Cibin, municipiul Sibiu. Cei trei, sibieni cu vârsta de 15, 16, respectiv 19 ani, au fost predați polițiștilor, care au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Pe parcursul investigațiilor efectuate, s-a concluzionat că tinerii în vârstă de 16 și 19 ani, împreună cu un alt minor în vârstă de 15 ani, tot sibian, în nopțile de 14/15, respectiv 17/18 decembrie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-o societate comercială din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 16.400 de lei”, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
În continuarea cercetărilor privind săvârșirea acestor două infracțiuni de furt calificat, polițiștii au luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță a celor trei persoane, instanța respingând propunerea de arestare preventivă și aplicând în schimb măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentTânăr de 19 ani, cercetat penal după ce ar fi furat două telefoane și a condus băut
Articolul următorAmenzi de 76.000 de lei, aplicate de polițiștii sibieni, weekendul trecut