Tribunalul și Judecătoria Sibiu vor trebui să își mute sediul, începând din 19 mai.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 380/2014, s-a aprobat transmiterea pe o perioada de cinci ani a unei părți dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Justiției, în vederea desfășurării activităților specifice ale Tribunalului Sibiu şi Judecătoriei Sibiu.

Termenul de transfer al administrării imobilului expiră la data de 19 mai.

“În ce privește prelungirea acestui termen, Ministerul Justiției a transmis Ministerului Apărării Naționale solicitări repetate privind formularea acordului de prelungire a perioadei de transmitere în administrare până în anul 2023 a imobilului și promovarea actului normativ cu acest obiect de reglementare. La data de 08.02.2019, Ministerul Apărării Naționale a comunicat Ministerului Justiției faptul că nu poate da curs acestei solicitări deoarece, în contextul punerii în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării privitoare la înființarea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud Est – garnizoana Sibiu, amplasamentul pe care este situat imobilul în care își desfășoară activitatea Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu va face obiectul unor lucrări de reabilitare”, precizează Cornelia Elena Prundaru, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu.

Pentru rezolvarea situației imobiliare a celor două instanțe, având în vedere răspunsul comunicat de Ministerul Apărării Naționale, Tribunalul Sibiu, cu acordul Ministerului Justiției, urmează să inițieze procedura de licitație publică prin care să fie desemnat noul spațiu în care să își desfășoare activitatea Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu, arată aceeași sursă.

Tribunalul și Judecătoria Sibiu au avut sediul, de pe bulevardul Victoriei, în Gușterița și, apoi, pe Calea Dumbrăvii. Imobilul de pe bulevardul Victoriei se află într-o situație precară, iar investițiile de aproximativ 27 de milioane de lei par să nu fi fost cu folos până în acest moment.

 

Articolul precedentDr. Victor Costache, în echipa de consilieri a lui Ludovic Orban
Articolul următorNoi ateliere și spectacole la Teatrul “Gong”, în martie