Tribunalul Sibiu a demarat procedura de închiriere a unui imobil cu destinația de sediu administrativ pentru desfășurarea activității Tribunalului Sibiu și Judecătoriei Sibiu. Reprezentanții instituției anunță că ofertele pot fi depuse până la data de 22 mai, la ora 12:00, la Registratura Tribunalului Sibiu, din Strada Calea Dumbrăvii, nr. 30, mun. Sibiu, jud. Sibiu.

Perioada de valabilitate a ofertelor este de 180 de zile, cu posibilitatea prelungirii, iar contractul de închiriere se încheie pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii. Documentația de atribuire privind condițiile de desfășurare, cerințele minime de calificare, specificațiile și clauzele contractuale pot fi obținute de pe site-ul Tribunalului Sibiu, secțiunea – Achiziții publice 2019 sau la sediul Tribunalului Sibiu, persoană de contact Consilier ing. Mircea Tarț,  printr-o solicitare scrisă pe e-mail la adresa [email protected]

Ofertele vor respecta cerințele din Caietul de sarcini. Se va lua în calcul ca și criteriu de atribuire a contractului de închiriere cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic.

Articolul precedent140 de polițiști, zilnic în stradă, în perioada Sărbătorilor Pascale
Articolul următorTribunalul Sibiu nu va avea program cu publicul în 30 aprilie