Muzica, dansul și unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, Piotr Ilici Ceaikovski, sunt cele trei elemente esențiale ale spectacolului ”Tribut Ceaikovski”.

Evenimentul marchează prima premieră a Teatrului de Balet Sibiu din anul 2019 și va avea loc sâmbătă, 16 martie, de la ora 19, la Sala Thalia.

Spectacolul de dans clasic, în coregrafia lui Vittorio Galloro, este un tribut adus lui Piotr Ilici Ceaikovski, în încercarea de a pune în lumină eleganța, rafinamentul și frumusețea pură a operelor marelui compozitor rus. Totul în pași de dans.

Un spectacol în două părți

”Tribut Ceaikovski” este un spectacol în două părți, în care muzica părăsește partitura și ia forma dansului, prin intermediul mai multor momente coregrafice. Astfel prima parte a spectacolului cuprinde două tablouri. Primul tablou este ”construit” pe baza Concertului pentru pian nr. 2 în Sol major op.44, al doilea tablou având la bază Concertul pentru pian nr.1. Ambele tablouri aduc în scenă duete și momente solistice, printre personaje regăsindu-se însuși Ceaikovski, împreună cu muza sa.

Cea de-a doua parte a spectacolului este un omagiu adus nuanțelor și culorii din muzica marelui compozitor rus. Pe scenă vor urca patru cupluri de dansatori care, prin dans vor transpune din partitură, în realitate, patru culori pe care coregraful le distinge în creația ceaikovskiană –roșu, care oglindește pasiunea din muzica lui Ceaikovski, galben, ce semnifică inspirația, verde, virtuozitatea și argintiu, frumusețea absolută.

Cei care din diverse motive nu vor reuși să ajungă la premiera de sâmbătă, vor putea să vadă reluarea spectacolului duminică, 17 martie, de la ora 19, la Sala Thalia.

”Fragile Love. Rhapsody in Blue” și ”Legături. Boléro”, în februarie

”Tribut Ceaikovski”  nu este singurul spectacol pregătit de Teatrul de Balet Sibiu pentru această perioadă, iubitorii dansului fiind invitați să se bucure de ”Legături.Boléro”, duminică, 17 februarie, de la ora 19, la Sala Thalia. Tot duminică, dar pe 24 februarie balerinii sibieni vor aduce în fața publicului ”Fragile Love. Rhapsody in Blue”, spectacol ce se va desfășura începând cu ora 19, la Sala Thalia.

Biletele pentru toate evenimentele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate din Parcul Tineretului, nr. 1 sau online, de pe kompostor.ro.

Articolul precedentUn nou meci în deplasare pentru HC Sibiu. “Urșii” joacă cu HCM Sighișoara
Articolul următorMarți se întrerupe curentul electric în mai multe localități din Sibiu