Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu îi invită pe iubitorii de cultură, marți, 13 noiembrie, la o seară de muzică și poezie.

Aici, începând cu ora 18, va avea loc lansarea celui de-al doilea volum de versuri al autorului Ovidiu Scridon, originar din Târnăveni, judeţul Mureș. Volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?”, apărut în 2017, la Alexandria Publishing House, constituie o invitație la reflecție adresată omului contemporan care nu mai are timp pentru sine și pe care autorul îl îndeamnă să nu fie „absent nemotivat din darul ce se cheamă viață”.

Majoritatea poemelor din această carte au fost scrise de autor pe parcursul anului 2016, în timp ce își desfășura activitatea profesională în Marea Britanie, și reprezintă, în opinia autorului, propria terapie de salvare a sufletului. Volumul este structurat în cinci părți: „Muzica vine din cer”, „Acasă”, „Iubirea înseamnă împreună”, „Dragostea ucide” și „Liniștea singurătății mele”.

Atras de chitară odată cu manifestările Cenaclului Flacăra, participant activ în cadrul evenimentelor cultural-artistice studențești din București și al festivalurilor de folk ale anilor 1990–2000, Ovidiu Scridon a lucrat în domeniul publicității atât în țară, cât și în străinătate. În 2012, a publicat primul volum de poezii, cu titlul „Portretul unui gând”, iar în toamna anului 2017 a editat acest al doilea volum, intitulat „Tu ce-ai făcut astăzi?”.

Ovidiu Scridon este poet, muzician (solist vocal, interpret la chitară și muzicuță) şi – după cum mărturiseşte chiar el – călător neobosit prin lume (a susținut concerte în America, Italia, Anglia, Slovacia).

„Folosesc muzica și poezia ca pe un pretext de a cunoaște oameni și locuri și de a mă revedea cu mulți cunoscuți. Muzica îmi deschide poarta spre oameni, spre sufletul oamenilor”, spune Ovidiu Scridon.

Așa cum declară autorul, volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?” poate fi „o lectură deloc sofisticată, dar mai mult decât orice, îmi doresc să fie o invitație la reflecție: … reflecția asupra clipei prezente.”

Evenimentul de la Sibiu va avea loc în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Str. George Barițiu, nr. 5, Corp A, et.2.

Articolul precedentFC Hermannstadt primește vizita formației FC Botoșani în etapa a XV-a: “Jucăm cu o echipă care nu-și merită locul în clasament”
Articolul următorVrei să te angajezi la ISU Sibiu? Sunt şase posturi vacante!