UPDATE, ora 15: Echipa Salvamont a ajuns la cei doi turiști de la refugiul Călțun.

Potrivit lui Adrian David, șeful Salvamont Sibiu, aceștia prezintă o hipotermie ușoară și nu au echipament adecvat condițiilor meteo.

Stratul de zăpadă măsoară circa 30 cm, este ceață și viscol puternic.

Turiștii din Germania vor fi însoțiți până la complexul Piscul Negru pe Transfăgărășan, în județul Argeș.

 

Imagini video filmate în timpul operațiunii de salvare a doi turiști de naționalitate germană, izolați, în această dimineață, în refugiul Călțun, din Munții Făgărașului.Aceștia au fost preluați de către cei de la Salvamont Argeș, sprijiniți și de către cei din cadrul Salvamont Sibiu, și vor fi coborâți la Piscul Negru. Ambii turiști nu erau echipați corespunzător.Sursa video: Salvamont Argeș

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Marţi, 25 Septembrie 2018

Știre inițială

După prima ninsoare de la Bâlea Lac, au sosit şi apelurile turiştilor care se aventurează pe munte nepregătiţi şi au nevoie de ajutorul salvamontiştilor.

Marţi dimineaţă, alţi doi turişti străini au cerut sprijinul pentru a fi coborâţi în siguranţă de la refugiul Călţun din Munţii Făgăraş, fiind surprinşi de vremea rea de ieri, în zona Vârfului Negoiu.
“Turiştii nu au echipament adecvat acestor condiţii. Cei doi vor fi coborâţi la Piscul Negru pe Transfăgărăşan. La faţa locului se vor deplasa echipa de la Bâlea şi colegii noştri din Argeş”, spune Adrian David, şeful Salvamont Sibiu.
Potrivit acestuia, se estimează o intervenţie de şapte ore.

Articolul precedentVremea rămâne rece cel puțin până joi
Articolul următorProgram nou la casieria societății Apă Canal Sibiu S.A.