În contextul posibilității introducerii unei serii de restricții începând cu data de 1 august la nivel național, autoritățile locale sibiene analizează posibilitatea introducerii obligativității purtării măștii în Piața Mare a Sibiului, precum și alte spații publice aglomerate în aer liber.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a declarat miercuri, la finalul ședinței lunare a Colegiului Prefectural, că măsură este avută în vedere, însă o decizie concretă va fi luată numai în urma unei analize serioase, cu toți partenerii implicați.

”Avem în vedere această măsură. Nu pot să vă spun acum dacă poate fi introdusă chiar de la 1 august, însă o avem în vedere. De asemenea luăm în considerare nu numai Piața Mare, ci și Piața Cibin și alte spații publice aglomerate din aer liber. Vom avea o serie de întâlniri și vom analiza împreună”, a declarat prefectul Mircea Crețu, pentru Turnulsfatului.ro.

Ideea a fost întărită și de directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, dr. Gabriel Budescu.

”Acest lucru va fi analizat și când vom stabili exact care vor fi aceste spații le vom comunica”, a spus directorul DSP Sibiu.