Un brăilean de 20 de ani a fost amendat și a rămas fără permis pentru următoarele trei luni, pentru că a circulat cu o viteză de 170 km/ oră, pe DN1, unde viteza maximă admisă este de 100 km/ oră. 

Tânărul șofer a fost prins circulând cu această viteză în afara localității Șelimbăr.
Polițiștii rutieri au desfășurat, ieri, cu ajutorul dispozitivului laser de măsurare a vitezei Trucam, acțiuni și au surprins, astfel, în numai o oră, 12 șoferi care au depășit regimul legal de viteză.
“Dragi șoferi, atenție! Nerespectarea normelor rutiere poate să atragă consecințe deosebit de grave, nu doar un permis de conducere suspendat și o amendă! Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum își păstrează locul I în rândul cauzelor care au condus în anul 2019 la producerea accidentelor rutiere grave pe drumurile naționale! Pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au desfășurat ieri, 26.01.2020, o acțiune punctuală în intervalul orar 16 – 17, pe Drumul Național 1 E 68 E81, în afara localității Șelimbăr. Acțiunea a avut ca principal scop depistarea și tragerea la răspundere contravențională a conducătorilor de vehicule care nu respectă regimul legal de viteză pe sectorul de drum pe care circulă, cu ajutorul dispozitivului laser de măsurare a vitezei Trucam”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.
În doar 60 de minute, polițiștii rutieri au aplicat 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză, dispunând totodată măsura tehnico-administrativă de reținere a cinci permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conducere pe o perioadă de 90 zile a conducătorilor de vehicule care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză. Dintre aceștia s-a remarcat un brăilean, în vârsta de 20 ani, care a circulat cu viteza de 170 km/h pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 100 km/h.

Articolul precedent63 de sportivi și antrenori cu rezultate deosebite în 2019, premiați de CJ Sibiu. Premii totale de 80.000 de lei
Articolul următorO femeie din Păuca, agresată de soț. Bărbatul, reținut de polițiști