Un conducător auto, în vârstă de 41 de ani, din județul Mureș este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, după denunțul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

La data de 17 noiembrie 2020, poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizați telefonic de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaș – Biroul Rutier, despre faptul că a constatat, pe raza municipiului Mediaş, o abatere de natură contravențională la regimul rutier.

Întrucât acesta constatase efectuarea manevrei neregulamentare de depăşire a unei autoutilitare cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, în cauză urma să fie aplicată și sancțiunea complementară a reţinerii permisului de conducere.

În acest sens, contravenientul fără calitate specială i-a oferit agentului de poliţie rutieră, în primă fază, suma de 350 lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reține permisul de conducere.

Agentul de poliție rutieră a refuzat şi i-a adus la cunoștință că fapta săvârșită constituie infracțiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea continuării cercetărilor.

Astfel procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a dispus deplasarea polițiștilor anticorupție la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea stabilirii situației de fapt şi întocmirii actelor de constatare.

În cauză procurorul a dispus cercetarea persoanei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând a dispune măsuri în consecință.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentProbleme la UMF Cluj! Zeci de studenţi au obţinut diplome fără a participa la cursuri
Articolul următorPSD, negocieri subterane cu USR-PLUS pentru guvernare: Vasile Dîncu visează la funcția de premier