Pornind de la tema ediției din 2019 a FITS, „Arta de a dărui”, Forumul Therme din acest an, organizat de FITS și TNRS în parteneriat cu Therme Group și Ordinul Arhitecților din România, va explora modalitățile în care experiența fizică și virtuală a publicului de teatru modelează comunități și influențează artele spectacolului.

Acest eveniment unic reunește arhitecți, creatori și profesioniști din domeniul teatrului, continuând o dezbatere publică începută în cadrul Forumului Therme din 2018, în vederea pregătirii proiectului și construcției unui nou centru de spectacole la Sibiu.
Ediția din acest an a evenimentului „Therme Forum” supune atenției publicului tema „Spații publice: Medii construite și Medii virtuale” și va avea loc în perioada 20 – 22 iunie, la Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu. Participarea publicului la sesiunile de discuție din cadrul „Therme Forum” este gratuită, în limita locurilor disponibile. Doritorii pot confirma participarea la eveniment, printr-un email trimis la adresa de e-mail: [email protected] Mai multe detalii despre temele dezbătute în cadrul Therme Forum se găsesc pe www.sibfest.ro.
Evenimentul cuprinde o serie de patru sesiuni de discuții și dezbateri cu invitați internaționali, după cum urmează: joi, 20 iunie, orele 13:30-15:30 – „Tehnologie, publicuri în schimbare și paradigme în evoluție privind clădirile”; vineri, 21 iunie, ora 10 – prânz – „Valoarea progreselor culturale pentru comunitățile noastre”; vineri, 21 iunie, orele 13:30 – 15:30 – „Spații publice din interiorul clădirilor / Estomparea limitelor”; sâmbătă, 22 iunie, ora 10 – prânz – „Instituții a căror identitate este proiectată în mediul construit”.
Printre invitații din acest an se află: Jason Bruges (Jason Bruges Studio, Marea Britanie), Nelson Fernandez (NFA International Arts and Culture, Marea Britanie), Ștefan Dorin Adam (Mânadelucru, România), Alexander Schwarz (David Chipperfield Architects, Germania), Constantin Chiriac (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, România), Robert C. Hanea (Therme Group), Alexandru Gavozdea (Ordinul Arhitecților din România, România), David Baile (International Society for Performing Arts, SUA), Frida Escobedo (Mexic), Andy Bryce, Daniel Wright (RSHP, Marea Britanie), José Garrido (Ian Ritchie Architects, Marea Britanie), Guo Chenzi (Yue Opera Town, China), Deborah Ayden (Marea Britanie), Gary McCluskie (Diamond Schmitt Architects, Canada) și Annette Mees (Royal Opera House, Marea Britanie) etc.
FITS 2019 se desfășoară între 14 și 23 iunie, în 75 de spații din Sibiu și împrejurimi și propune 540 de evenimente culturale care includ teatru, dans, muzică, circ contemporan și operă, ateliere și masterclass-uri, spectacole lectură, conferințe, expoziții și instalații, lansări de carte sau proiecții de filme.
Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Sibiu (strada Nicolae Bălcescu 17), de marți până sâmbătă, între 11 și 18, și duminică, în intervalul orar 10 – 14. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele FITS 2019 se găsesc pe www.sibfest.ro.

Articolul precedentEvenimente cu participare internaţională şi 172 de ani de învăţământ militar românesc, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu
Articolul următorPeste 100 de noi puncte de plată pentru taxele și impozitele din județul Sibiu