UPDATE, ora 21.25:

Cei trei bărbați acuzați de crima din Mediaș, de sâmbătă noaptea, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 

“Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a informat IPJ Sibiu cu privire la faptul că instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei suspecți astfel: RM, 30 de ani, din jud Alba, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat; OOI, 38 de ani, din jud Sibiu, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor; AP, 34 de ani, din jud. Alba, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Cercetările continuă la nivelul IPJ Sibiu, Serviciul de Investigații Criminale, sub stricta supraveghere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

UPDATE, ora 16.20: Cei trei bărbați reținuți în urma crimei ce a avut loc sâmbătă noaptea în Mediaș au fost prezentați, luni după-amiaza, în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru emiterea mandatelor de arestare preventivă, la  Tribunalul Sibiu.

 

 

Știre inițială

Trei bărbați au fost reținuți în urma crimei ce a avut loc sâmbătă noaptea la Mediaș, după un scandal izbucnit într-un club.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, suspecții sunt reținuți pentru 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile.

“La data de 13.01.2019, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic Apel de Urgenţă 112 despre faptul că în noaptea de 13.01.2019, în jurul orei 0130, numitul F.M.A. a decedat în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către 3 persoane de sex masculin, agresiune ce s-a petrecut în aceeaşi dată, în jurul orei 0100, pe calea de acces a unui club de noapte din mun. Mediaş, jud. Sibiu”, spune prim procurorul Ion Veștemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Din cercetările efectuate de autorități, s-a stabilit că în noaptea de 12-13 ianuarie, în jurul orei 00.40, trei bărbați, cu vârste de 30 de ani, din Blaj, recidivist, eliberat de la 25 mai 2018, cu un rest de executat de 777 zile, altul de 38 de ani, din Mediaș, cu antecedente penale, și un altul de 34 de ani, din Alba Iulia, recidivist, eliberat la data de 13 iunie 2017 cu un rest de 423 zile, şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş.
“În jurul orei 01:05, un grup format din zece persoane de sex masculin pătrunde în club si se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victima F.M.A. (în vârstă de 25 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu). Imediat între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi R.M. Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 metri depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane. În continuare, victima F.M.A. alunecă pe zăpadă şi cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către R.M. şi O.O.I., ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, R.M. loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce R.M. şi O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi A.P. care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului. Aşa cum rezultă din fişa de constatări preliminare nr. 96/A3/23 din 13.01.2019, moartea victimei F.M.A. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înţepate la nivelul membrelor inferioare cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală), leziunile traumatice tanatogeneratoare putând fi produse prin lovire repetată cu un corp tăietor-înţepător, majoritatea aplicate dinapoia înaintea victimei. La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar care nu au intervenit în determinismul decesului”, explică procurorii.
S-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor și extinderea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Prin ordonanţa din data de 13.01.2019 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii R.M., O.O.I., cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor şi A.P cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 13.01.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspecţilor R.M., O.O.I., A.P., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile.
Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale.

 

Articolul precedent18 sibieni au căzut pe gheață, în weekend. Peste 100 în total, de la începutul anului
Articolul următorFilmul românesc revine la “Gong”