Meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea dată de specialiști intră în vigoare de astăzi, 5 mai, ora 15:00 și rămâne valabilă până în 8 mai, ora 9:00. În intervalul menționat, în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) în Carpații Occidentali și în cei Meridionali, iar în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) și în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) în întreaga regiune.

De asemenea, meteorologii anunță răcire accentuatăa vremii. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada. În noaptea de marți spre miercuri (7/8 mai), trecător, va ninge și la altitudini mai joase în Carpații Orientali.

Articolul precedentDouă femei dintre care una însărcinată rănite într-un accident pe DN1
Articolul următorÎn această noapte începe amenajarea culoarului pentru delegații Summitului