A doua zi de Paști, pe 29 aprilie, balerinii Teatrului de Balet Sibiu vor celebra Ziua Internaţională a Dansului, printr-un eveniment inedit ce îi va aduce în mijlocul spectatorilor, în calitate de parteneri de dans.

Ei vor renunța la ținuta de scenă și vor face o demonstrație de măiestrie coregrafică, în Piața Mare, prezentând câteva momente din cele mai îndrăgite spectacole de balet aflate în repertoriu și invitând în pauzele dintre acestea publicul să se lase purtat de muzică și să valseze pe nemuritoarele compoziții ale lui Johann Strauss.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 17 și va dura aproximativ o jumătate de oră.

Ziua Internaţională a Dansului a fost instituită începând cu anul 1982, în urma unei decizii luată de Consiliul Internațional al Dansului, organizație din cadrul UNESCO. Ea comemorează totodată și ziua de naştere a coregrafului francez Jean Georges Noverre (1727 – 1810), considerat părintele baletului modern, important teoretician și promotor al dansului ca artă independentă. El spunea că „această artă, născută din geniu și bun gust, poate deveni frumoasă și variată într-un grad infinit“, fiindcă „atunci când muzica și dansul sunt în acord, magia lor cuprinde atât inima, cât și mintea.” Ziua Internaţională a Dansului are drept scop omagierea dansului ca artă totală, ca limbaj universal, promovând depășirea frontierelor de orice fel (etnice, culturale, politice), comuniunea sub semnul păcii, al prieteniei și al bucuriei de a dansa.

Articolul precedentIncendiu la vegetație uscată, în apropiere de A1
Articolul următorAcoperișul unei case din Cristian, în flăcări