Zeci de cetățeni au venit miercuri, la sediul Consiliului Județean Sibiu, pentru a participa la dezbaterea publică privind unul dintre proiectele majore ale județului Sibiu și anume: Varianta ocolitoare Sud Sibiu. Acestă dezbatere face parte dintr-o practică de dialog cu cetățenii pe care Consiliul Județean Sibiu a dezvoltat-o în ultimii ani din convingerea că transparența și confruntarea de idei conduc la identificarea celor mai bune soluții.

În debutul evenimentului, președintele CJ Sibiu Daniela Cîmpean a evidențiat faptul că acest proiect rezolvă probleme majore de dezvoltare strategică, ținând cont și de impactul asupra mediului, fiind declarat proiectul numărul 2 în cadrul campaniei ”Prioritățile orașului tău” , realizată de Banca Mondială, pe primul loc situându-se noul spital județean.

A urmat o prezentare a celor trei variante de traseu realizate în cadrul studiului de prefezabilitate, document aflat încă în lucru, precum și un traseu propus de ONG-ul Animal Life. Variantele au stârnit numeroase intervenții ale celor din sală, care și-au manifestat aprecierea pentru posibilitatea de a-și exprima viziunea într-un cadru organizat.

”A fost o primă consultare dintr-o serie de mai multe întâlniri pe care le vom dedica acestui proiect de investiții, pe măsură ce vom face pași privind conturarea lui. Ne-am bucurat de prezența considerabilă a cetățenilor, a primarilor, a ONG-urilor, a instituțiilor avizatoare și, nu în ultimul rând, a Ministerului Transportului. Cele trei variante de traseu prezentate sunt cu rol informativ. Împreună cu consultanții vom analiza propunerile care s-au făcut și așteptăm în continuare observații și sugestii din partea sibienilor pe platforma on line Consiliul Civic Consultativ creată cu scopul de a interacționa cu societatea civilă în probleme ce privesc dezvoltarea și bunăstarea județului. Oricine poate contribui cu idei și propuneri și încurajez sibienii să se implice”, a declarat Daniela Cîmpean.

Platforma Consiliul Civic Consultativ poate fi accesată de pe site-ul instituției CJ Sibiu, la rubrica Servicii online: https://ccc.cjsibiu.ro/

Tot la Servicii online a fost creată secțiunea Varianta ocolitoare SIBIU SUD unde pot fi găsite cele trei variante de traseu propuse de consultanții care realizează Studiul de prefezabilitate, precum și varianta înaintată de Animal Life.

Articolul precedent24 de sibieni izolați la domiciliu, din cauza coronavirusului
Articolul următorIohannis l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier al României