Diversitatea și bogăția tradițiilor din România sunt reprezentate de “Veteranii Junii Sibiului” la Festivalul Internaţional de Muzică şi Folclor din Paralia, Grecia.

Deplasarea are loc în contextul unui amplu proiect prin care Junii Sibiului marchează, la nivel național și internațional, cei 75 de ani de activitate neîntreruptă.

În perioada 5-12 iunie, Veteranii Junii Sibiului participă la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică şi Folclor din Grecia, intitulat „Festivalul Verii din Paralia”. Demonstrând că pasiunea pentru jocul popular românesc şi pentru tradiţiile noastre rămâne vie, indiferent de vârstă, Veteranii Junii Sibiului sunt ambasadori culturali ai României; dansuri specifice Mărginimii Sibiului, tradiții din Valea Hârtibaciului, jocuri populare din Țara Oltului și costume specifice fiecărei zone etnografice vor fi prezentate în cadrul activităţilor organizate în festival: parada portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale.

La festival participă peste 400 de artiști din diverse țări europene.

Ansamblul Folcloric “Veteranii Junii Sibiului” este coordonat de către profesorul de dans popular Silvia Macrea şi este constituit din dansatori seniori, care au activat în urmă cu zeci de ani în primele generaţii ale Junilor Sibiului. Participarea la Festivalul Verii din Paralia face parte dintr-un amplu program aniversar derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu cu ocazia împlinirii a 75 de ani activitate neîntreruptă a Junilor Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare activă în România. Proiectul cultural Aniversare Junii Sibiului – 75 de ani este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

Articolul precedentJudețul Sibiu, sub cod galben de ploi până diseară
Articolul următorDosar penal pentru un bărbat de 39 de ani, surprins băut la volan