Artistul sibian Daniel Rosalim a fost condus pe ultimul drum, duminică, de sute de oameni care l-au iubit, familie, prieteni și colegi de scenă.

În fața mulțimii îndurerate, s-a aflat Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”, alături de care Daniel Rosalim obișnuia să meargă în concerte, pe marile scene.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului de muzică populară a fost purtat de membri ai Junilor Sibiului, îmbrăcați în costume populare.
La cimitir, la căpătâiul său, a stat fiul lui, de aproximativ zece ani, care a ținut o fotografie cu tatăl său în mână.
Daniel Rosalim era solist al Ansamblului sibian încă din anul 2008.
“O mare pierdere ne trezește la realitate, iar orice alt lucru nu mai are valoare în fața durerii. A rămas un mare gol în sufletul meu”, a spus interpreta de muzică populară Mariana Anghel.
“Sunt clipe extrem de grele pentru noi, pentru întregul colectiv artistic al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, căci am pierdut nu doar un coleg și un interpret de valoare, ci și un prieten atât de drag. Dani a fost un om deosebit, cu un simț al umorului extraordinar, mereu pus pe glume. Știa să creeze o stare pozitivă și să descrețească frunțile tuturor; în turnee, înaintea spectacolelor, Dani avea mereu o vorbă bună și o glumă pentru fiecare dintre noi. Dar iată că Dumnezeu l-a vrut alături de El și l-a chemat să cânte împreună cu îngerii. Cântecele lui, atât de curate și interpretate cu multă dăruire, sunt moștenirea neprețuită pe care Daniel Rosalim o lasă tuturor românilor”, a declarat Silvia Macrea, directorul CJCPCT “Cindrelul – Junii Sibiului”.
Daniel Rosalim a pierdut lupta cu o boală nemiloasă joi spre vineri noaptea, într-un spital din Sibiu.
Acesta suferea de circa jumătate de an, ultima apariție publică fiind în primăvară, pe scena Festivalului “Lucreția Ciobanu”.
Artistul avea 40 de ani și, potrivit foștilor lui colegi de scenă, în ultima perioadă slăbise foarte mult.

Publicată de R.I.P Daniel Rosalim pe Duminică, 21 Octombrie 2018

FOTO- Facebook

Articolul precedentUDMR folosește brandul Transilvania pentru un site de prezentare adresat străinilor
Articolul următorUPDATE | O șură plină cu fân a luat foc la Buzd