Înaintea manifestărilor dedicate celebrării Zilei Poliției Române, în data de 25 martie, polițiștii sibieni au răspuns invitației elevilor și cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 18 din municipiul Sibiu și, azi, le-au explicat copiilor ce înseamnă meseria de polițist.

“Colegii noștri din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în colaborare cu organizația profesională Corpul Teritorial Sibiu – Corpul Național al Polițiștilor și polițiștii din cadrul Centrului Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu le-au prezentat copiilor tainele muncii de polițist, le-au demostrat cum intervin în situații deosebite și le-au reamintit ce comportament să adopte pentru a nu deveni victime sau autori ai unor fapte ce îi pot pune pe ei sau pe alții în pericol”, explică Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

În plus, elevii din cadrul unității de învățământ au aflat că fiecare structură de poliție a Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu are un rol important în asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în protejarea vieții și a drepturilor persoanei, a proprietății, precum și în prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Articolul precedentConsiliul Județean Sibiu a publicat ghidul pentru Agenda Sportivă
Articolul următorGaz Metan va disputa un joc amical cu CFR Cluj