Fostul premier al României, Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă de la Sibiu, că nu înţelege utilitatea referendumului privind redefinirea familiei.

“Nu văd utilitatea acestui referendum. Problema căsătoriei între un bărbat și o femeie e deja legiferată. Există deja în Codul Familiei. Acest referendum nu aduce nimic nou din perspectiva aceasta a dreptului unui bărbat de a se căsători cu o femeie și a dreptului unei femei de a se căsători cu un bărbat. Din punctul meu de vedere, protecția familiei tradiționale ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale, prin care familiile să fie ajutate, tinerii să fie ajutați să se căsătorească, să aibă o locuință, să aibă locuri de muncă unde să fie bine plătiți, să poată să facă copii, pe care să îi poată întreține. Acestea ar fi măsurile care ar putea proteja și stimula familia. Acest referendum nu văd ce ar putea aduce în plus, nici dezbaterea, cum e organizată și politizată”, a spus Dacian Cioloş.
Fostul premier al României a declarat că nu vrea să participe la această dezbatere care, din păcate – spune acesta – este politizată”.
“De aceea nici nu vreau să particip la această dezbatere, pentru că ea e politizată din păcate. Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduți”, a mai declarat Cioloș.

Articolul precedentUPDATE: Elicopterul SMURD solicitat la Șeica Mică pentru un bărbat prins sub tractor
Articolul următorDacian Cioloş, despre situaţia actuală din PSD: “Plătim cu toţii pentru acest spectacol mediatic pe care îl vedem seară de seară!”