Dan Barna, președintele USR, și Dacian Cioloș, președintele PLUS, au luat sâmbătă dimineață startul la Maratonul Internațional al Sibiului. Aceștia au alergat câte cinci kilometri, în cadrul Cross-ului Visma.

 

“Ne-am antrenat doar prin țară, în perioada campaniei, că în rest nu am avut timp de altceva și tocmai de aceea a fost o provocare ca noi să alergăm astăzi, fizic, efectiv. A fost plăcere, pentru că simt cum urcă energia și avem nevoie de asta în lunile următoare și în anul și jumătate următor. Dar e o energie pe care o primim de la oamenii care se trezesc, oamenii care se ridică și se mobilizează și asta ne încarcă”, a spus Dacian Cioloș.
Pentru președintele PLUS a fost prima participare la Maratonul de la Sibiu. “E prima oară când particip. Foarte energizant! Nu am crezut că o să reușesc să termin cursa, pentru că nu m-am antrenat chiar deloc în această perioadă. Dar cu oamenii din jur a fost chiar o plăcere”, a spus Cioloș, după terminarea cursei.
Dacian Cioloș a susținut la Maraton proiectul “Căsuța din munți”, un proiect de renovare a unei cabane din munți, de lângă Sibiu, “pentru a duce copiii în drumeție”, după cum spune liderul PLUS. “Eu sunt un împătimit al muntelui și mă bucur că pot să îmi aduc contribuția la renovarea acestor cabane, pentru că multe dintre ele sunt părăsite. Cred că e foarte important să avem locul acesta de reper în munți și să obișnuim tinerii, copiii, să aprecieze și să înțeleagă natura, pentru că e una din valorile pe care le avem noi în România”, a spus acesta.

Dan Barna, președintele PLUS, a alergat pentru proiectul “Împreună Reconstruim Palatul Copiilor”. Instituția urmează să se mute într-un sediu ce are nevoie de renovări și sprijin din partea comunității.
“Am ales Palatul Copiilor pentru că acela este un loc magic. În copilăria mea am fost la cercurile de la Palatul Copiilor, la cercurile de foto, ceramică”, a spus Barna.
Pentru liderul USR nu a fost prima cursă la Maratonul Internațional de la Sibiu. Acesta a participat și acum doi ani.
“Acum a fost o provocare. Vremea a fost excelentă pentru că s-a oprit ploaia, a fost un pic răcoare. Am terminat cursa cam în 43 de minute. Decent. Nu e de performanță, dar e bine și sunt foarte mulțumit de rezultat”, a spus Dan Barna.
Și președintele USR s-a antrenat pentru această cursă în campania electorală.
“Nu m-am antrenat deloc, dar putem considera antrenament mersul prin țară în campanie timp de zece săptămâni, unde am dormit puține ore. A fost un fel de antrenament. Antrenament de alergare, deși îmi propusesem, nu mi-a ieșit, dar am terminat cursa, ceea ce nu e puțin lucru”, a explicat Barna.

154 de reprezentanți ai Alianței 2020 USR PLUS au alergat azi peste 1.400 de km, pentru toate cele 40 de proiecte înscrise la Maratonul Internațional de la Sibiu.

Alături de Barna și Cioloș s-au mai aflat europarlamentarii Dragoș Pîslaru, Nicu Ștefănuță, Ramona Strugariu și parlamentarii Tudor Pop, Sergiu Vlad, Silvia Dinică, Adrian Prisnel, Allen Coliban și Cristina Iurișniți.

 

 

 

 

Articolul precedentTiberiu Drăgan, noul viceprimar al Sibiului, în locul lui Răzvan Pop
Articolul următorVIDEO | Raluca Turcan, la Maratonul Sibiului: “Să ajuți oameni care au nevoie de sprijin când statul eșuează e extraordinar!”