Luni a început programul „Take an Opera Break”, din cadrul Festivalului de Operă de la Sibiu, organizat de Filarmonica de Stat.

Primul concert a fost susținut în curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu, în prezența conducerii instituției, respectiv a Danielei Cîmpean, președintele CJ Sibiu, și Christine Manta Klemens, vicepreședintele CJ Sibiu.

Recitalul a fost susținut de soprana Andra Oana, tenorul Adrian Dumitru și pianistul Alexandru Petrovici, care au prezentat lucrări de Giacomo Puccini, Amilcare Ponchielli,Gherase Dendrin și Ernesto de Curti.

Proiectul continuă astăzi, de la ora 16, pe strada Nicolae Bălcescu, în zona Palatului Telefoanelor, mâine la ora 11 la Primăria Sibiu, la ora 17 la Piața Habermann, iar miercuri la ora 12 la Fabrica Harting și la ora 16 în Aeroportul Internațional de la Sibiu.

„Take an Opera Break este un proiect realizat în cadrul Festivalului de Operă de la Sibiu. Este un proiect de suflet prin care am dorit să venim în întâmpinarea spectatorilor cu arii de operă, fiind un program pe care îl realizăm deja de câțiva ani și CJ este unul dintre partenerii cei mai importanți și care ne sprijină financiar”, a spus Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, în deschiderea primului recital.

Demarat în anul 2001 sub denumirea de ”Festivalul Internațional al Artei Lirice de la Sibiu”, proiectul „Sibiu Opera Festival” reprezintă o manifestare muzicală de amploare, cu participare internaţională substanţială, menită să satisfacă interesul publicului din România și din străinătate, pentru muzica de operă.

Organizat anual de Filarmonica de Stat Sibiu, festivalul constituie, totodată, o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă, prin includera în festival a secțiunii de concurs de canto – VOX ARTIS.
Evenimentele componente ale festivalului se desfăşoară în spaţii consacrate – Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu şi în spaţii neconvenţionale, iar programele sunt axate pe spectacole de operă, operetă, musical şi balet, operă pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de lied şi arii din opere, concurs și evenimente conexe.
Fiecare ediție aduce la Sibiu peste 500 de artişti invitaţi din țară și de peste hotare: dirijori, solişti, ansambluri corale și camerale, ansambluri de operă şi balet, colective artistice ale unora dintre cele mai cunoscute teatre lirice.

Articolul precedentMediaș: Biciclistă acroșată de un șofer care nu a acordat prioritate
Articolul următorBRAȘOV. 41 de permise de conducere reținute în weekend