Camelia Pescaru, medic primar pneumolog la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a vorbit, pentru RoVaccinare, despre pacienţii care ajung la recuperare post-COVID.

„Unii pacienţi care ajung la recuperare post-COVID, după ce au fost internaţi pe secţii sau la Terapie Intensivă, pur şi simplu nu mai ştiu să meargă. După atâta stat în pat, ei se decondiţionează muscular şi nu mai au puterea să se ridice singuri din pat.

Uşor, uşor, cu ajutorul recuperării medicale, ei învaţă din nou să respire, să-şi controleze mişcările. Totul trebuie făcut cu prudenţă. Aceste programe trebuie individualizate în funcţie de pacient, de starea lui clinică, de starea lui biologică, de comorbidităţile pe care le are. Practic este un proces mai complex”, a explicat medicul. Potrivit specialistului, la recuperare apelează atât pacienţii din secţiile de pneumologie sau infecţioase ale spitalelor, cât şi cei care nu sunt internaţi.

„Pentru cei care nu doresc să vină în spital există platforma Pneumocontrol. (…) Aici pot fi găsite exerciţii respiratorii şi filmuleţe prin intermediul cărora pacienţii sunt învăţaţi cum să facă aceste antrenamente”, a conchis dr. Camelia Pescaru.

 

Articolul precedentÎn plin scandal al facturilor la energie, ANPC se plânge că nu are destui angajați să-i trimită la control
Articolul următorÎncă o lovitură în bugetul românilor. Cresc din nou dobânzile calculate în funcție de ROBOR