Câteva sute de sibieni au participat sâmbătă, 23 martie, la cea de-a noua ediție a Marșului pentru Viață care a avut în acest an tema „Unic din prima secundă”. Între participanți s-au numărat tineri din Sibiu, familii cu copii, preoți, reprezentanți ai cultelor creștine din oraș și credincioși.

Punctul de întâlnire a fost Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Nicolae” de pe bulevardul „Mihai Viteazul” unde s-au rostit rugăciuni, au fost interpretate cântece cu tematic pro-viață, iar organizatorii au transmis mesaje și au prezenta programul manifestării.

Traseul Marșului pentru Viață din acest an a avut la Sibiu traseul: bulevardul Mihai Viteazul-Calea Dumbrăvii-Piața Unirii-strada Nicolae Bălcescu-Piața Mare.

„Suntem bucuroși că și Sibiul se numără printre cele 500 de localități din România și Republica Moldova înscrise la Marșul pentru Viață. Am încercat să dăm viață acestui marș printr-o participare prin care să semnalizăm faptul că viața este cel mai de preț dar pe care ni l-a oferit Dumnezeu. Tema din acest an ne oferă posibilitatea reflecției asupra situației în care se află femeile în criză de sarcină, asupra darului familiei, asupra familiei în general. Prin toate aceste acțiuni am dorit să sensibilizăm opinia publică, iar Sibiul este unul dintre orașe care dau mărturie prin Marșul pentru Viață”, a spus Ștefan Raicu de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, potrivit Mitropoliei Ardealului.

Viață din prima secundă

În Piața Mare reprezentanții cultelor și organizațiilor partenere au transmis mesaje, au citit rugăciuni, iar mai apoi au avut loc mai multe momente artistice.

„Susținem din toate punctele de vedere viața. Cred că este o șansă pe care fiecare om o merită, Sunt atâția oameni care și-ar dori să aibă copii, sunt atâția cărora Dumnezeu știe de ce nu le-a dăruit copii, dar cred că nu este datoria noastră să le luăm această șansă. Sunt mamă a trei copii, mă bucur și pentru relele, și pentru grijile și pentru necazurile pe care mi le-au adus și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot. Avortul nu este o soluție”, a spus unul dintre participanții la “Marșul la Viață” din Sibiu.

„Dacă se găsesc bani pentru o mașină scumpă, dacă se găsesc bani pentru un apartament, cu siguranță se găsesc și pentru a crește un copil. Știm cât de greu se creștea un copil cu ani în urmă, dar acum este mult mai ușor pentru că lumea a evoluat și copilul este mult mai ușor de crescut și de aceea nu văd de ce se face avort. Copiii sunt cel mai de preț dar”, a spus alt sibian.

“Marșul pentru Viață” de la Sibiu a avut o serie de organizatori, printre care Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, cultul Creștin după Evanghelie), Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociația Părinți pentru Viitor, Asociația Dia.Logos, Centrul de consiliere Mama, iar ca parteneri amintim Centrul de Tineret Seminarium Transsilvanicum, Biserica Evanghelică C.A. din Sibiu, Biserica Reformată din Sibiu, Parohia Romano-Catolică Sibiu, Parohia Greco-Catolică Sibiu I, Asociatia D.A.R. Sibiu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ipiW1d5vLIY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0S_Iqti3qO0KFx7sUkTLypLnTP8NMmlqGBBEBc8OIMGIoF4R9_cQU7kA4

Articolul precedentBC CSU Sibiu joacă astăzi cu Oradea
Articolul următorPeste 120 de elevi din Sibiu s-au întrecut la Olimpiada de Religie