Situația urșilor care coboară pe drumurile publice, în județul Sibiu și riscă să fie loviți de mașini pare să fi scăpat de sub control. Aseară, în jurul orei 21:30 un urs de mari dimensiuni a intrat în curtea Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște, a traversat-o și a ieșit pe autostradă unde a fost lovit de un TIR. Incidentul este relatat de Robert Elekeș, purtător de cuvânt al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov.

În urma accidentului camionul a suferit avarii, însă nu au fost victime umane, iar ursul se pare că a scăpat teafăr de această dată și a fugit în direcția orașului Săliște.
Situația a fost foarte periculoasă, cu atât mai mult cu cât, în curtea CIC, unde se află și sediul Poliției Autostrăzi, erau în jur de 10 persone.

„În judetul Sibiu este o problemă cu animalele sălbatice iar situația pare scăpată de sub control. Gardurile electrice nu rezolvă situația. Trebuie găsite soluții la sursă, adică animalele trebuie ținute în păduri de către administratorii fondurilor de vânătoare. Ursul de aseară a pătruns pe corpul autostrăzii prin nodul Săliște folosind bretelele de acces unde oricum nu vor exista garduri niciodată”, spune Robert Elekeș.

Vă reamintim că alți doi urși au fost loviți aseară în județul Sibiu, la Boița. Din păcate unul a fost ucis, iar celălalt a fugit.

Articolul precedentAl patrulea urs accidentat mortal, pe şoselele Sibiului
Articolul următorTânărul ars de la Piatra Neamţ a ajuns în Belgia. Pintea, la Sibiu: “Starea lui este foarte gravă. Şansele sunt de 50 – 50!”