La data de 26.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județului Sibiu, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu sfârșitul anului 2019 și până în prezent, membrii grupării au comercializat substanțe cu efecte psihoactive unor persoane de pe raza județului Sibiu, tranzacțiile fiind efectuate stradal sau la locuințele persoanelor cercetate. O parte din substanțele interzise ar fi fost procurate din străinătate, fiind expediate printr-o firmă de coletărie.
În urma acțiunii, au fost ridicate aproximativ 700 de grame de masă vegetală, 2 comprimate, 2.450 de lei, 100 de lire sterline, 5 grindere, un cântar electronic, 9 telefoane mobile, 2 laptop-uri, un hard-disk, o râșniță și autocolante pentru inscripționat plicuri.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul echipelor de acțiuni speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Sibiu și Alba.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentCeață densă, până la ora 23.00, în nouă județe!
Articolul următor“Culisele statului paralel” Cum a fost devorat spațiul verde din sectorul 6 de către rechinii imobiliari, cine a stat în spate