Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș deschide oficial un nou sezon de schi și snowboard cu nocturnă vineri, 6 decembrie.

În ultima săptămână, tunurile de zăpadă au funcționat la capacitate maximă și cel puțin una dintre pârtii va fi pregătită pentru deschiderea ce are loc în această săptămână.

„Ne-am dorit, ca în fiecare an, să deschidem complexul de Ziua Națională însă anul acesta vremea nu a ținut deloc cu noi. A fost o perioadă foarte călduroasă, temperatura pământului și a apei din lacul ce alimentează instalațiile de produs zăpadă au scăzut foarte încet, de abia în weekendul trecut am reușit să producem zăpadă de calitate. Dar instalațiile merg acum noapte de noapte și am reușit deja să acoperim prima dintre pârtii cu un strat corespunzător”, spune Ioana Dragomir, managerul complexului de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș.

Vineri, Moș Niculae vine cu prima surpriză a sezonului. Pentru că Moș Nicolae va munci non-stop joi și vineri, toți cei costumați în Moș vor schia gratuit, pe nocturnă, între orele 17 și 21. Deschiderea oficială a sezonului va avea loc sâmbătă, cu o grămadă de evenimente și surprize. La ora 15, va începe concursul de jibbing adresat amatorilor și profesioniștilor, atât pe schiuri cât și pe snowboard. La ora 21, la închiderea pârtiilor, distracția se mută în Apreski Bar pentru un party de deschidere animat de DJ K-Lu, Funky Drop & DJ STF.  Sâmbătă, complexul va fi deschis între orele 10 și 21 iar duminică între 10 și 17. Până în 23 decembrie, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa între orele 10 și 21.00 sâmbăta și 10 – 17 duminica.
Perioada de pre-sezon a fost una încărcată anul acesta. După o investiție considerabilă, parcarea complexului a fost mărită iar capacitatea a crescut cu circa 40%.

„În weekend și în vârfurile de sezon parcarea în zonă devenea o problemă din ce în ce mai serioasă. Am luat notă de sugestiile clienților noștri și am făcut tot posibilul să sporim capacitatea parcării iar investiția a fost pe măsură”, mai spune Ioana Dragomir. 

Pe lângă mărirea parcării, fanii săniilor vor avea o mare surpriză anul acesta. Pârtia de sănii fost modificată pentru a putea fi accesibilă oricui. Vechiul traseu, destul de dificil, a fost păstrat pentru cei care se încumetă să meargă cu sania cu viteză însă de la punctul de pornire a fost amenajată o buclă, mult mai lină, ce întâlnește pârtia doar în partea de jos. „Pârtia este accesibilă acum oricui, indiferent de vârstă și de experiență iar cu telescaunul este extrem de ușor de ajuns în vârful pârtiei”, adaugă managerul complexului. O nouă pârtie de sănii a fost amenajată și în apropierea pârtiei E, destinată schiorilor începători. De asemenea, pârtia E a fost reconfigurată, a primit o înclinație mai mare pentru a putea face legătura cu pârtia D mult mai ușor. 

Articolul precedentScăderi de presiune în furnizarea apei potabile, joi, în cartierul Hipodrom II
Articolul următorMaraton folcloric, la Sibiu. Sute de artiști au evoluat pe scenă, datorită Junilor Sibiului