Virgil Stănescu, fost jucător român de baschet, căpitan al echipei naționale și de cinci ori cel mai bun jucător al României, aleargă la Maraton pentru proiectul Asociației „Al 6-lea jucător”.

Fostul mare internațional român Virgil Stănescu se numără printre primele personalități care și-au anunțat participarea la Maratonul Internațional Sibiu, ediția 2019. Acesta va susține proiectul Asociației Al 6-lea Jucător, proiect care promovează sportivii ce au adus bucurii în orașul Sibiu și va alerga pentru ridicarea unei statui care îl va comemora pe Elemer Tordai, unul dintre cei mai importanți și iubiți jucători din istoria lui CSU Sibiu.

„M-am alăturat acestui proiect din mai multe considerente. Întotdeauna mi-a plăcut tot ceea ce se întâmplă la Sibiu și proiectele pe care le-ați promovat de-a lungul timpului. Comunitatea suporterilor sibieni este poate cea mai unită din țară iar eu m-am simțit tot timpul bine la Sibiu. Mai mult decât atât, ridicarea acestei statui mi se pare o idee frumoasă, pentru că Toci a reprezentat, atât în timpul vieții cât și după, un simbol pentru CSU și pentru orașul Sibiu. Îmi place ce „respiră”această acțiune și cred că merită toată atenția. Încă nu m-am hotărât câți kilometri voi alerga la acest maraton pentru că nici nu este relevant. Mă voi hotărî atunci când voi ajunge acolo. Bineînțeles că sunt într-o formă fizică bună, însă acum nu este vorba de performanță ci de o sărbătoare. Voi veni la acest maraton ca la o sărbătoare dedicată fostului meu coleg de la echipa națională”, a declarat Virgil Stănescu.

Asociația își propune să strângă 22.000 de lei prin intermediul proiectului înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu.

„Sportul în Sibiu are nevoie de promovare constantă, fiind o necesitate în oraș. Statuia va stârni curiozitatea tinerilor și este o oportunitate de a face prezent respectul față de sport și față de oamenii care au trăit emoții alături de echipa de baschet. Statuia este un proiect pilot în a promova persoanele cu renume în sportul sibian”, spun reprezentanții asociației „Al 6-lea jucător”. Mai multe detalii despre proiect veți găsi în link-ul următor: http://maratonsibiu.ro/sportivi-emblematici-ai-sibiului-amenajare-statuie-in-memoriam-elemer-tordai-8875/

Articolul precedentConsiliul Județean: Dezbateri publice cu privire la accesarea de fonduri nerambursabile
Articolul următorTursib caută șoferi, agenți igienizare interior și mecanici auto