În perioada 10 – 12 mai Muzeul Astra continuă evenimentul Europa Rurală, care cuprinde o serie de activități organizate pentru a marca Ziua Europei. În interiorul muzeului vor avea loc numeroase ateliere meșteșugărești.

În cadrul aceleiași inițiative este programată și cea de-a XVI-a ediție a Târgului comunităților rurale. Cultură şi gastronomie locală din Țara Oltului – comunitatea din Racovița. Târgul va avea loc duminică, 12 mai, între orele 10:00 și 16:00, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. Gospodarii din Racovița vor pregăti aici ciorbă acră de vițel, tocană acră, orez cu lapte. În același timp, vor avea loc patru ateliere meșteșugărești interactive – pictură, împletit colți, fierărie și sculptură. La acest eveniment va fi prezent cu preparatele sale tradiționale și David Daniel Limbășan, un promotor al rasei de porci mangalița. De asemenea, ansamblul Doruleț din Racovița va susține un concert cu cântece populare.

Dumincă, 12 mai 2019, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc cea de a II-a ediţie a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România.  Cu acest prilej, intrarea va fi gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii muzeului.

Articolul precedentO femeie de 89 de ani a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni
Articolul următorPrima intervenție a SCJU Sibiu după mai bine de 10 ani pentru transplant osos