Sâmbătă și duminică, polițiștii sibieni au depistat șase infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 18.40, pe raza localității Boiţa, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un autoturism. În momentul conducerii autoturismului la volanul acestuia se afla un bărbat, iar atunci când autoturismul a părăsit partea carosabilă, persoana de sex masculin și-a schimbat locul cu o femeie.
“În urma verificărilor, polițiștii rutieri au stabilit că bărbatul care conducea autoturismul, un bucureștean în vârstă de 43 de ani, nu poseda permis de conducere. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin (1) din Codul Penal)”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii rutieri aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satului Fofeldea, au depistat un conducător auto (în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Nocrich) aflat sub influența băuturilor alcoolice – 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a deține permis de conducere. Polițiștii rutieri continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o peroana care nu deține permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală.
Tot ieri, în jurul orei 13, pe DN 1, în afara localității Veștem, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism ce tracta o remorcă fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care acest vehicul face parte.
“Conducătorul auto, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în județul Vâlcea, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană a cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus”, explică Lazăr.
De asemenea, duminică, în jurul orei 15.20, polițiștii rutieri care desfășurau activități specifice pe raza localității Mârșa au observat un moped condus de un bărbat care în momentul în care a văzut autospeciala de poliție a demarat și a încercat să fugă, fiind însă depistat și oprit la scurt timp. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că mopedul era condus de un minor în vârstă de 14 ani, localnic, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere .
Aseară, un echipaj al poliției rutiere care desfășura activități preventiv-reactive pe raza localității Dumbrăveni, a oprit în trafic un autoturism, prin folosirea semnalelor luminoase și acustice. Deși inițial conducătorul autoturismului a încetinit, atunci când agentul de politie a coborât din autospecială a demarat în trombă. S-a procedat la urmărirea acestuia în trafic, fiind depistat după aproximativ 2 km, staționat în afara localității Hoghilag, pe un teren extravilan. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Ațel, se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polița obligatorie de răspundere civilă RCA este expirată. Polițiștii rutieri continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală (art. 336 alin. 1 Cod Penal). Totodată, s-a procedat la reținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale autoturismului, conform Legii 132/2017.

Articolul precedentDoi minori, reținuți după ce ar fi sustras 970 de lei dintr-un aparat de cafea
Articolul următorProgram special al serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor din județul Sibiu, cu ocazia alegerilor prezidențiale