Cel puţin 35.000 de civili au fost evacuaţi miercuri din mai multe oraşe ucrainene asediate, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de agenţia France Presse.

 

Liderul ucrainean a anunţat într-un mesaj video miercuri seară că locuitorii oraşelor Sumî, Enerhodar şi din zone aflate în apropierea capitalei Kiev au fost evacuaţi prin trei coridoare umanitare.

El şi-a exprimat speranţa ca evacuările să continue joi, odată cu deschiderea altor trei coridoare umanitare din oraşele Mariupol, asediat timp de nouă zile, Volnovaha (sud-est) şi Izium (est).

 

Evacuările au intervenit după ce Moscova şi Kievul au convenit miercuri să deschidă coridoare umanitare, oferind speranţă civililor prinşi în oraşele bombardate.

Peste 5.000 de persoane fuseseră evacuate cu o zi înainte din Sumî, un oraş de 250.000 de locuitori în apropiere de frontiera cu Rusia. Dar evacuările din oraşul-port Mariupol au eşuat în mod repetat în ultimele zile, Kievul şi Moscova acuzându-se pentru aceste eşecuri.

 

O unitate medicală în care se afla un spital de copii şi o maternitate a fost lovită miercuri de bombardamentele ruseşti la Mariupol. Cele nouă zile de asediu ale oraşului au făcut deja 1.207 victime, a afirmat primăria pe Telegram miercuri seară.

Articolul precedentCoreea de Nord, lansare de rachetă balistică ascunsă – Kim Jong Un “și-a exprimat satisfacția” în presa locală
Articolul următorEuropenii nu vor putea impune un embargo asupra hidrocarburilor rusești – Vești proaste de la Consiliul UE