În aceste zile, la Sibiu, se desfășoară cea de-a XV-a ediție a simpozionul „Zilele Medicinei de Urgenţă Sibiene”. Evenimentul are loc în perioadele 26 – 28 octombrie, respectiv 2 – 4 noiembrie.

„Scopul acestui simpozion este atât de promovare a medicinei de urgență prespitalicești în rândul studenților Facultății de Medicină din Sibiu și pregătirea acestora în vederea dobândirii competențelor de paramedic, cât și de informare a unui număr cât mai mare de persoane cu privire la importanța cunoașterii și acordării primului-ajutor calificat”, spun organiatorii

În cadrul evenimentului vor fi prezentate lucrări științifice, vor avea loc cursuri teoretice, ateliere practice, dar și un exercițiu de descarcerare.

Evenimentul se adresează atât personalului medical și studenților facultăților de medicină, cât și persoanelor de orice vârstă care nu dețin cunoștințe medicale.

Activitatea este organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Facultatea de Medicină din municipiul Sibiu.

Articolul precedentUn autoturism a luat foc în mers, pe o stradă din Mediaș
Articolul următorFoto/Video: Operațiunea pirotehnică de la Sădurel încheiată cu succes