Acum un secol, s-a înființat Jandarmeria în Transilvania, ce funcționa la Sibiu. Momentul festiv a fost marcat, după 100 de ani, în Piața Mare.

“100 de ani împreună cu cetățenii – este îndemnul care ne va însoți în anul 2019, Anul Centenar al Jandarmeriei Ardelene. 29 ianuarie 1919, ziua în care, prin Decretul-Lege al Consiliului Dirigent ce funcționa la Sibiu ia naștere Jandarmeria în Transilvania. În acest context, cu aceeași dată se înființează la Sibiu Regimentul 7 Jandarmi. Ieri, jandarmii sibieni au sărbătorit cei 100 de ani de existență prin ceremonia de înmânare a Noului Drapel de Luptă pe care sunt aplicate noile însemne de stat, precum și cele de armă”, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

Înainte de începerea ceremoniei, drapelul a fost sfințit în fața altarului Catedralei Mitropolitane de către ÎPS dr. Laurențiu Streza, arhiepiscopul Sibiului și mitropolitul Ardealului.

Drapelul de luptă este, potrivit IJJ Sibiu, simbolul unității, suveranității și independenței naționale, al onoarei, vitejiei și gloriei militare.

Articolul precedentZiua Mondială a Zonelor Umede, sărbătorită pe 2 februarie
Articolul următorTânăr de 19 ani, în comă, din cauza gripei