Aproximativ 100 de sibieni au ieșit în stradă, după închiderea urnelor de la ora 21. După o manifestație tăcută, ei au ținut și un “parastas” Partidului Social – Democrat, cântând în fața sediului PSD “Veșnica pomenire”.

Manifestanții au scandat “PSD, ciuma roșie!”, “Demisia!”, “Anticipate”, “Go, go, go, Dragnea la bulău!”, “În democrație, hoții stau la pușcărie!”, “Justiție, nu corupție!”, “Dragnea, nu fi trist, la Jilava e dentist!”, “Ole, ole, ole, ole, mâine Dragnea nu mai e!”, “Dragnea, la pușcărie!”, “Liviu Dragnea, nu uita, Radu Mazăre te vrea!”. De asemenea, sibienii au cântat “Veșnica pomenire” în fața sediului PSD Sibiu.
Înainte de “parastasul” PSD-ului, așa cum l-au denumit manifestanții, sibienii au participat la un protest tăcut, purtând pancarte prin care le-au mulțumit românilor din diaspora. Ei au scris pe foi numele unor orașe europene, dintre care Barcelona, Luxembourg, Praga, Paris, Berlin, Geneva și Haga.
“Dragi românce și dragi români din diaspora, sunteți, practic, eroii noștri. Acest rezultat care face din România una dintre cele mai pro-europene țări vi se datorează într-o măsură covârșitoare. Abnegația voastră, sacrificiul vostru, forța voastră morală și fizică de a rezista atâta vreme la vot au fost pentru noi un exemplu de a ne determina să ieșim la rândul nostru, să credem că PSD-ul poate fi învins. Vă datorăm această europenizare a României. V-ați dus în Europa și, în același timp, ne-ați luat cu voi în Europa. Vă asigurăm că nu vom uita obrăznicia, mizeria și umilința la care v-a supus PSD! Vom ieși și pentru a răzbuna acest comportament inacceptabil al PSD”, a spus Radu Vancu, unul dintre sibienii prezenți la evenimentul tăcut din fața sediului PSD Sibiu, duminică seară.

Publicată de Alex Oprea pe Duminică, 26 mai 2019

https://www.facebook.com/vavedemdinsibiu/videos/408587719726189/

Articolul precedentSibiul, pe locul patru la prezența la vot la europarlamentare, cu 55,05%
Articolul următorPNL a obținut în 48,33% dintre voturi în Sibiu. Raluca Turcan: „Sibienii sunt parteneri ai preşedintelui Klaus Iohannis în proiectul pentru o Românie dreaptă”